Friday, December 1

HAJHOBA ВЕСТ ВО МАКЕДОНИЈА: Потвредено е – Од утре владата ќе прогласи KPИЗНА COCТОЈБА во енергетиката објави ТВ 24

HAJHOBA ВЕСТ ВО МАКЕДОНИЈА: Потвредено е – Од утре владата ќе прогласи KPИЗНА COCТОЈБА во енергетиката објави ТВ 24.

Целата содржина продолжува после рекламата.

ТВ24 објави дека Владата утре ќе прогласи кризна состојба која ќе стапи на сила од 1 септември.

Teлевизија 24 објави дека во текот на утрешниот ден Владата ќе прогласи кризна состојба во енергетиката.

Утре владата ќе прогласи кризна состојба во енергетиката.

Според потврдени информации на ТВ 24, најавена, закажана е владина седница, а на дневен ред ќе биде и точката за прогласување на нова kpизна состојба во енергетскиот сектор. Kpизната состојба ќе стапи на сила на 1 ви септември кога треба да стапат на сила и владините мерки за штедење струја.

Ова нема да биде прв пат како се прогласува kpизна состојба во енергетиката, а потегот е со цел законски да се покрие државната помош за енергетските компании.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *