Wednesday, October 4

BOHPEДНА ВЕСТ: Уште еден земјотрес во Македонија!

BOHPEДНА ВЕСТ: Уште еден земјотрес во Македонија!

Македонското тло повторно се стресе денеска.

Деталите во продолжение после рекламата.

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес 09.02.2023 година регистрираше земјотрес 165 km југозападно од Скопје кој потекнува од епицентрално подрачје во соседна Р.Грција.

Според досегашните податоци со кои располага опсерваторијата земјотресот се случи во 18 часот и 47 минути со Рихтерова локална магнитуда ML3.4 и интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала, а беше почувствуван од населението во Битола и околината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *