Friday, December 1

7 СРЕЌНИ ЗБОРОВИ КОИ НОСАТ ПАРИ! Психолозите велат: Кажете ги кога трошите пари и гледајте како се враќаат после 30 дена!

7 СРЕЌНИ ЗБОРОВИ КОИ НОСАТ ПАРИ! Психолозите велат: Кажете ги кога трошите пари и гледајте како се враќаат после 30 дена!

Треба да ги кажувате гласно или на себе секогаш кога трошите пари на нешто.

Дали има луѓе околу вас кои секогаш имаат доволно пари, дури и ако работат многу помалку од другите? А ги знаеш ли оние другите – што заглавуваат речиси дење и ноќе, а едвај ги покриваат основните трошоци?

Сигурно е дека дел од овие разлики може да се препишат на различни почетни позиции, семејно богатство, професија… но што е со оние луѓе кои се занимаваат со слични активности, а сепак штом работните места, клиентите и заработката изгледаат како да се паднати од небо, додека други постојано тапкаат во место?

Законот за привлекување тврди дека секој од нас може да ги стабилизира своите финансии со менување на своето размислување и однесување. Секако, трудот и работата се земаат здраво за готово, како и прецизното управување со буџетот, но за да привлечете пари треба да ги промените ставовите.

Луѓе кои веруваат дека вредат повеќе – бараат повеќе и добиваат за она што вредат. Сепак, оваа промена воопшто не е толку лесна како што звучи. Повеќето луѓе, всушност, се плашат од финансиски прашања, дури и до тој степен што ќе пропуштат можности за напредување, патување, развој, подобрување. Постојано во главата како некој „црв“ да работи и мислата „што ако…“

Како да се промени длабоко? Тајната е во едноставни 7 зборови, кои треба да ги кажете гласно или само да си „кажете“ кога и да потрошите пари на нешто. Тие зборови гласат: „Има многу повеќе на истото место“.

Многу е важно да ја стекнете оваа навика и полека да усвоите нов начин на размислување. Разговорот со себе е исклучително моќна техника, според психолозите. Нема причина да не го пробате и овој, имајќи предвид дека треба да му дадете најмалку 30 дена за да ја видите неговата моќ. Затоа, после секое купување, кажете или помислете „Има многу повеќе на истото место“.

Ќе забележите дека ќе се промени и вашиот однос кон работата, дека ќе наоѓате побрзи и покреативни решенија, направете повеќе за помалку време. Ќе ви се отворат нови патишта, ќе забележите можности за кои досега не сте ни размислувале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *