Friday, December 8

Наде од Скопје во Ш0K од сметката за струја: Не ми е јасно – Ако сега е ТОЛКУ, колку ќе биде во грејна сезона? Apaмии!

Наде од Скопје во Ш0K од сметката за струја од август: Не ми е јасно – Ако сега е ТОЛКУ, колку ќе биде во грејна сезона? Apaмии!

Откако ја видела последната сметка за струја Наде останала во шok. Својот peволт го сподели на социјалните мрежи и го привлече вниманието на македонската јавност.

Нејзиниот статус во продолжение после рекламата:

Гледам, читам, пресметувам, мислам, ама никако не ми оди да дојдам до некакво решение за да одгатнам како и на кој начин од потрошени 4.604 ден. електрична енергија ми ставиле 5.770 денари надомест за пренос и дистрибуција на електрична енергија.

Значи, вкупно за месец август, на сред лето 11.079 денари!

Каде бе ја дистрибуиравте елекричнава енергија? Во Тунгузија или во Центар?

Па колку бе ќе плаќаме кога ќе почне грејната сезона? Можеби 110.790? Колку нули бе да додадам?!

Арамии! Неспособни! Го опљачкавте народот! Дали воопшто сте се запрашале за оние со 18.000 ден.
плата како ќе преживеат?

Ама битно вашите 180.000 секој месец редовни се.

До кога ќе го крадете народот? До кога?! #Оставка

Под нејзината објава се нижеа коментари за елично ситуации, коментари од peволтирани граѓани, некои со ,,објаснување” зошто е тоа така итн.

Еве неколку од нив:

Ова е лудо,јас незнам зошто се молчи и се седи дома.Подобро е сите на улица да седиме него кредити за струја да зимаме, плус на некој дирекно во џеб да му плаќаме…- гласеше еден коментар.

Викаат дека надомест за пренос на ел. енергија имало и порано во сметките. Точно,ама тој надомест за пренос е за киловатите што си ги потрошил.

Сега кај ти ја рачуна потрошената енергија плус дупло повеќе наплаќаат за преносот или во превод два пати ја плаќаш истата сметка.

Не многу оддамна во сметките имаше 33,33% за ангажирана моќност. Кога би било и сега така на твојата сметка би доплатила грубо околу 1600 ден а не 5700. Сега плаќаме ЕВН да си ги покрие загубите поради кражбата во Арачиново а и на неколку други места.- друг коментар.

Не си само ти..Живеам сам, од 08:00 до 20:00 часот никој нема дома.

Работам од понеделник до сабота, само недела сум слободен.5777 дена. Како само ги пресметааа.- гласеше трет коментар.

Нејзината објава можете да ја проследите на нејзиниот ФБ профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *