Tuesday, May 30

TAЖHA BECT ВО МАКЕДОНИЈА: Пoчина актерката која предизвикуваше насмевка кај публиката само што ќе се појавеше на сцената!

TAЖHA BECT ВО МАКЕДОНИЈА: Пoчина актерката која предизвикуваше насмевка кај публиката само што ќе се појавеше на сцената!

Лошата вест брзо се прошири во Македонија.

Веста ја пренесе порталот СДК.мк.

Текстот продолжува после рекламата.

На 61-годишна возраст по кратко 6oледyвање почиna актерката Јулијана Стефанова, која целиот работен век му го посвети на Народниот тетар-Битола.

Зад себе остави море одиграни претстави и плејада театарски ликови, меѓу кои и меѓу кои „Аудиција“, „Аждер“, „Малограѓанска свадба“, пишува СДК.МК.

„Дивата, актерката која штом ќе се појавеше на сцената веднаш предизвикуваше насмевка на лицата од публиката.

Нејзиниот актерски хабитус беше мек и топол, специфичен по тоа со каква леснотија ги правеше работите на сцената.

А зад сцената беше уште потопла и голем другар“, соопшти Битолски театар по веста за cмpтта на Стефанова.

Публиката ја памети како брилијантна актерка која беше родена за на сцена, целосно предадена на улогите со кои настапуваше, со извонреден смисол за хумор до тој степен што само што ќе се појавеше на сцена и ќе проговореше низ театарската сала се слушаше смеа, пишува порталот СДК.мк.

Нејзините колеги се збогуваат од Јулијана на социјалните мрежи, која беше голема актерка и пријателка.

Често беше вклучена во проекти со кои кај младите се поттикуваше љубовта кон театарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *