Saturday, September 23

12 знаци кои покажуваат дека ПОЧИHATA сакана личност е во ваша близина и сака да комуницира со вас!

12 знаци кои покажуваат дека ПОЧИHATA сакана личност е во ваша близина и сака да комуницира со вас!

Автор: Џејмс Ван Праг, еден од најпознатите светски јасновидци и духовни медиуми.

„Кога се поврзувам со душите на почиnaтите, една од најважните утешни пораки што ја споделуваат е дека тие се уште се со нас, дека cмpтта е само илузија!

Можеби се чувствуваме како нашите најблиски да ги нема засекогаш, а во физичка смисла ги нема, но всушност тие го продолжуваат своето патување како души и нивната утеха, помош и водство сè уште ни се достапни.

Често луѓето доаѓаат кај мене и споделуваат убави приказни за тоа како покojникот испратил некаков знак, присуство или порака.

Тие бараат потврда од мене дека овие знаци се реални и дека нивните најблиски сакаат да дојдат до нив. Се разбира, мојот одговор е секогаш “Да, да, да!”

Покojникот секојдневно се обидува да се поврзе со нас. За да добиеме насоки и утеха од нив, само треба да бидеме отворени и свесни за знаците што ни ги испраќаат.

Ова се 12-те најчести знаци дека починатиот е во ваша близина и сака да каже нешто:

1. НИВНИОТ МИРИС:
Кога духот на некој близок е наоколу, тој може да се манифестира на повеќе начини. Еден од најчестите начини е нивниот специфичен мирис. Мирисот е често најсилната врска со нив.

Тоа може да биде нивниот мирис на парфем, луле, омилена храна и слично, со што суптилно ви кажуваат дека се таму.

2. ТИЕ СЕ ПОЈАВУВААТ ВО ВАШИТЕ СОНИШТА:
Mpтвите често ни зборуваат, јасно и сликовито, токму во нашите соништа.

Додека спиеме, нашиот несвесен ум е поотворен за духовниот свет, поради што им дозволуваме да се појават во нашите соништа.

Соништата што го вклучуваат починатиот може да бидат неверојатно реални. Обрнете внимание на значењето на тие соништа. Таму може да се сокрие порака од „другата страна“.

Нема ништо страшно во овие посети – тие се прекрасен начин за покojникот да помине време со вас, обезбедувајќи ни водство и поддршка.

3. ГУБИШ РАБОТИ:
Понекогаш може да се чувствувате како да го губите умот кога ќе сфатите дека предметот што сте го оставиле на едно место се наоѓа на сосема друго место.

Можно е покojникот да „игра на шега“ со вас или едноставно да сака да го докаже своето присуство.

Тоа што веќе немаат физичко тело не значи дека ги изгубиле пcихолошките карактеристики, вклучително и смислата за хумор.

4. ИМАТЕ НЕОБИЧНИ МИСЛИ:
Понекогаш може да имате мисли за кои не чувствувате дека се ваши, речиси како некој да го презел вашиот внатрешен монолог.

Тоа може да биде знак дека починатиот близок сè уште е со вас. Ако почнат да се појавуваат надворешни мисли, одвојте малку време да размислите за тоа.

Особено кога вашиот внатрешен монолог ќе почне да зборува со вас како да сте некој друг.

5. ЗНАЦИ НА ПОГPEБОТ:
Духовите на починатите лица се присутни на нивните сопствени погpeби. Тие се движат низ собата, обидувајќи се да ги утешат своите најблиски и да им дадат знаци дека се е во ред.

Луѓето се толку зафатени од нивната тага што често ги занемаруваат овие знаци. Кога присуствувате на погpеб, останете отворени за знаците што ви ги испраќаат вашите починати сакани.

6. ВИЗИИ:
Може да видите визија на некој близок во собата или во вашиот ум, кога сте будни. Тие можат да изгледаат проѕирни, полупроѕирни, белузлави или обоени.

Визијата може да дојде во форма на одраз на лицето на некој близок во огледало, во прозорец или дури и накратко да го покрие туѓото лице!

7. ЗВУЦИ И МУЗИКА:
Сигурен знак на другата страна е кога ќе го слушнете гласот на некој близок кој го нарекува вашето име „внатрешно“ – внатре во вашата глава или „надвор“. Може дури и да слушнете глас кој ве предупредува за нешто.

Музиката е исто така знак. Музичките знаци може да се појават во форма на специјална песна што се слуша во вашата глава или посебна песна што се слуша на радио во вистинско време.

8. „БОЖЈИ СЛУЧАЈНОСТИ“:
Неверојатни коинциденции, синхроницитет, се она што јас го нарекувам „Божји коинциденции“, и тие се навистина посебни благослови од Бога како одговор на вашите молитви и/или на молитвата на некој близок кој се молел за вас.

Вашата сакана личност може многу добро да ви помогне да ја поставите „сцената“ за „Божјите случајности“.

9. ЧУВСТВОТО ЗА НИВНО ПРИСУСТВО
Чувството на силно присуство на енергија во собата или ветре што се чини дека ве дува може да биде знак дека духот на личноста допира до вас.

Некои луѓе го опишуваат ова како чувство на љубов и мир, ненадејна тежина на креветот или будење во точното време кога некој близок го напуштил телото.

10. ПЕПЕРУТКА, ВИСИЛА, ПТИЦА, ВИНОЖИТО:
Можеби вашата сакана личност ви испраќа крилест гласник како знак дека е секогаш со вас.

Виножитото што се појавува откако сте побарале знак од вашата сакана личност или на значаен датум, е особено убав, светол знак.

11. БРОЕВИ:
Обрнете внимание на значајните бројки што ги забележувате на часовникот, регистарските таблички на автомобилот, сметките,…

Тоа може да биде датум на раѓање на починатиот, годишнина или датум на cмpт. Кога ќе го видите ова, тешете се со фактот дека вашата сакана личност ве сакала и вели: „Тука сум“.

12. ПРEПОЗНАВАЊЕ:
Гледањето на некој кој изгледа како починатиот близок, токму кога размислувавте за него и сакавте повторно да го видите, е знак дека е во близина.

Ова се некои од најчестите начини на кои починатиот се поврзува со живите, но тие имаат безброј други начини да го изразат своето присуство.

Отворете ја душата за да ги примите овие сигнали. Секогаш некако ќе го чувствуваме присуството, љубовта и водството на нашите најблиски „од другата страна“, и запомнете – cмpтта не постои, ние како души сме вечни и само го продолжуваме нашето патување…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *