Saturday, September 23

ЉУБОВНА ПРИКАЗНА КОЈА ТРАЕ ПОЛА ВЕК: Зорка и Драган се заљубиле на прв поглед, а се венчале по само 3 дена

Зорка и Драган се во брак половина век, се заљубиле на прв поглед, а се венчале по само 3 дена.

Нивната љубов се родила на прв поглед и се венчале по само три дена запознавање. И како што велат, после толку години заеднички живот, никогаш не зажалиле што толку брзо стапнале на лудата карпа.

– Зорка дојде кај својата сестра, која исто така е мажена, во Страгаре за празникот„Преображение“. Пеш отидоа во манастирот Благовештение, а татко ми ги следеше и ги стигна недалеку од манастирот.

Тоа беше прв пат да се видат и да се запознаат, беше петок и веќе во понеделник се венчаа, што значи дека на татко ми и мајка ми им требаа само три дена врска за да ја крунисаат со брак – Жељко Стевановиќ, Драган и синот на Зорка, изјави за ТопПрес, пишува Топпрес.рс

Зорка е родум од Рутош, општина Нова Варош, а Драган е родум од Шумадин. Судбината сакала да се запознаат и да се заљубат токму во близина на манастирот, а нивната љубов била крунисана на 19 август 1972 година.

– Зорка дојде кај својата сестра, која исто така е мажена, во Страгаре за празникот „Преображение“.

Пеш отидоа во манастирот Благовештение, а татко ми ги следеше и ги стигна недалеку од манастирот. Тоа беше прв пат да се видат и да се запознаат, беше петок и веќе во понеделник се венчаа, што значи дека на татко ми и мајка ми им требаа само три дена врска за да ја крунисаат со брак – Жељко Стевановиќ, Драган и синот на Зорка, изјави за ТопПрес.

Зорка е родум од Рутош, општина Нова Варош, а Драган е родум од Шумадин. Судбината сакала да се запознаат и да се заљубат токму во близина на манастирот, а нивната љубов била крунисана на 19 август 1972години.

– Се започна со запознавање покрај патот, одење кон манастирот. Добро се сеќавам дека нашите очи се сретнаа некаде во близина на т.н Корита на свиокот на лактот.

Два дена ни беа доволни да се одлучиме за брак и сега после педесет години заеднички живот повторно ќе го направи истото.

Мислам дека долгите врски што сега ги практикуваат младите се губење време, се запознавме, се засакавме, направивме семејство, преку брак изградивме куќа и сите сме рамо до рамо во хармонија – вели Драган.

Според сите сметки тоа беше љубов на прв поглед и траеше половина век. Брачната двојка Стевановиќ има три деца и девет внуци, а до златната венчавка ќе пристигнат и правнуци, па нивната прослава ќе биде зголемена од уште побројни семејства и пријатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *