Saturday, September 23

ЈА ПРОВЕРУВАЛ СОСТОЈБАТА НА СМЕТКАТА И ВИДЕЛ ДЕКА ИМА 200 МИЛИОНИ ЕВРА: Среќата сепак траела кратко (ВИДЕО)

Ја проверувал состојбата на сметката и видел дека има 200 милиони евра: Среќата сепак траела кратко.

Ирецот Кевин Конвеј доживеал шokk кога ја провери неговата банкарска сметка. Наместо 200 евра, за кои мислел дека ги има, видел неверојатна цифра од 197.245.088 евра.

Ја отворал апликацијата неколку пати и секогаш стоела иста сума.

“Кога неодамна го проверив салдото преку апликацијата, имаше 197 милиони евра. Наеднаш таа сума исчезна. Не знаев што да правам. Се фатив за глава. Два часа бев побогат за 200 милиони евра”, рекол тој.

На големо негово разочарување, се покажало дека е грешka. Кевин не би можел ни да ги земе тие пари.

Портпаролот на компанијата која ја поседува банкарската апликација за мобилни телефони истакна дека грешката многу брзо била исправена.

Според Кевин, кога го прашал агентот за поддршка на корисници што се случило, таа на шега рекла дека сака парите навистина да му припаѓаат нему.

“Би сакал да биде така. И јас и ти би се збогатиле”, на шега рекол агентот.

Конвеј не можеше да има корист од оваа грешka. Но, во минатото се случувало и тоа.

Пример за тоа е Маргарет Мекдонел, која потрошила 51.000 евра случајно уплатени на нејзината сметка во март 2013 година. 23-годишната Даблин ги потрошила парите на облека и обувки за своите деца. Таа беше осудена на условна затворска казна во април 2017 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *