Saturday, September 23

ЈАС СУМ ТАА БУДАЛА КОЈА СЕ ОМАЖИ ЗА СИРОМАШЕН ЧОВЕК ОД ЉУБОВ: По 7 години брак, еве што се случи!

ЈАС СУМ ТАА БУДАЛА КОЈА СЕ ОМАЖИ ЗА СИРОМАШЕН ЧОВЕК ОД ЉУБОВ: По 7 години брак, еве што се случи!

И јас имав свои барања за иден младоженец.

Знам дека девојките имаат големи барања кога бараат иден сопруг. Речиси секој сака да се омажи „добро“, размислувајќи за пари.

Додека за другите, физичкиот изглед е важен. „Ако не е убав и згоден, не доаѓа предвид“, често слушам како пријателите на шега изјавуваат,пишува Stil.kurir.rs.

И јас имав свои барања за иден младоженец.

Мене ми беше важно да не пие алкoxoл. Знам што значи тоа и не сакав до мене да имам маж кој ќе ми го направи животот пеkoл мене и моите деца. Тоа беше главното барање, но не и единственото!

Сакав покрај мене добар, посветен и вреден човек. И секако, никогаш не би се омажила за некој во кој не сум заљубенa.

Никогаш не ми беше важно дали мојот дечко има стан, пари, автомобили или богати родители. Веројатно не ме интересираа пари бидејќи и јас не сум од богато семејство. Мајка ми сама ме одгледа мене и брат ми. Живеевме многу скромно.

И тогаш го запознав НЕГО – иднината, доживотна, господин Вистински. Се најдовме… По една година решивме да се венчаме.

Според современите стандарди, тој беше сиромашен. Тој израснал во големо семејство со уште пет други браќа и сестри. Завршил Авиомеханика, отслужил две години вojckа, а потоа се вработил во средно училиште како професор.

Тој живеел во големата куќа на неговите родители со родителите и браќата.

Кога се венчавме (многу скромно) почнавме да живееме како станари. Поминаа првите шест месеци во детално запознавање (прв пат живеевме заедно), изливи на љубомоpa и несогласувања. Се расправавме за се, но сепак бевме многу заљубени.

Потоа мајка му почиna. Првиот и единствен пат кога го видов како плаче. Наскоро добивме деца – работевме на нашето семејство.

Бараше подобра работа, со малку повеќе пари за да живееме како семејство поудобно. И тој ja доби. Немаше пари за разбацување, но ниту ни фалеа.

Успеавме да собереме пари и да купиме парцела. Почнавме да ја градиме нашата куќа со помош на мали заеми. Животот оди по својот тек.

Немаме идеално семејство. Имаше тешкотии, како и во секое друго семејство. Но, најважно ни беше сите да сме здрави и живи и заедно.

Заедно сме веќе седум години и од оваа перспектива можам да кажам дека тој сè уште е човекот што го посакував. Кога би можела да бирам, повторно би го избрала него.

Во текот на овие седум години, мојата љубов кон него се зголеми уште повеќе. Знам дека можам да се потпрам на него во секоја ситуација. Гледам дека и тој ме сака мене и децата, се чувствувам удобно покрај него.

Не сме богати, ниту сме „надпросечни“, но никому не должиме пари и не бараме материјална помош.

Неодамна, една од моите пријателки се омажи со богат човек. Се караат цело време. Тој вели дека оди секаде без неа, пие, се коцка, никогаш не е дома со неа и децата. Таа вели дека би го оставила доколку не заработува толку многу.

Никогаш не би можела да живеам со таков товар. За мене најважно е да имам мир, хармонично семејство и доверлив сопруг.

Отсекогаш сакав искрена врска, љубовен сопруг и убави деца и секогаш знаев дека парите не можат да ми го дадат тоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *