Sunday, December 3

Што се случи со Милан Станкович? Пејачот ја замени сцената со манастиp, а сега има брада и долга коса! (ФOTO)

Што се случи со Милан Станкович? Пејачот ја замени сцената со манастиp, а сега има брада и долга коса!(ФOTO).

Милан Станковиќ во последните години ќе го сретнете во еден од манастиpите низ Србија, наместо во ТВ емисии или настапи.

Од нему познати причини одамна не настапува, не е активен на јавната сцена, што, очигледно, не му недостига, бидејќи мирот и среќата ги нашол во православието.

Пејачот денеска тешко би го препознале на улица, бидејќи целосно го променил „личниот опис“ – иако поради својот посебен, некогаш екстравагантен имиџ, привлекуваше внимание на секој чекор и беше миленик на девојките, денес Станковиќ носи широка, едноставна и незабележителна боја, најчесто темна боја, многу се здебелил и му пораснала косата и брадата.

Пред извесно време Милан зборуваше за вербата во едно од неговите последни интервјуа.

– Се крстив како бебе за да преживеам, а за краток живот преживеав многу. Сите имаме аспирации, желби, планови, успеси, идеи.

Господ ми даде големи дарови, а со тоа доаѓа и голем крст. Но, во лудилото на ова време, духовно слепи, глуви и неми, сите грешници, од паднатата природа, сите ние неминовно сериозно пропуштаме и задоцнето чувствуваме дека без Логосот Божји, животот нема живот и смисла.

Тоа го потврдија сите кои сериозно го сфаќаат животот. Сите науки, филозофии, револуции, идеологии се ограничени од рамката на создаденото, без пристап до тајните на Создателот, причината.

И сè на крајот завршува со Господ, бидејќи сè настана преку него – изјави тогаш Милан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *