Friday, June 2

ЧИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА КУЌА ПО ОВОЈ РЕДОСЛЕД И ЌЕ ИМАТЕ СРЕЌА, ПАРИ И ПРОСПЕРИТЕТ: Фенг шуи трик – зошто секогаш треба да почнете од ходникот

ЧИСТЕТЕ ЈА ВАШАТА КУЌА ПО ОВОЈ РЕДОСЛЕД И ЌЕ ИМАТЕ СРЕЌА, ПАРИ И ПРОСПЕРИТЕТ: Фенг шуи трик – зошто секогаш треба да почнете од ходникот.

Feng Shui Order for House Clearing – Еве како да го организирате вашиот дом за да внесете позитивна енергија, љубов и пари!

Во фенг шуи, чистење на стан или куќа не е само за отстранување на нередот, туку и за чистење на енергијата. Отстранувањето на прашината, нечистотијата и старите непотребни работи ја отвора вратата од домот за подобри работи, пари, среќа, подобри можности.

Најважно пред чистење е да ги фрлите непотребните работи, оние кои се искршени, веќе не се функционални или оние кои не ги користите и само го натрупуваат вашиот простор. Можете да ги подарите, да ги донирате или да ги рециклирате.

Ако го исчистите домот и овие работи останат во него, нема да имате ефект. Ова лошо се одразува на енергијата во домот – ја задржува негативното и спречува позитивното да циркулира.

Исто така, според експертите за фенг шуи, важно е да се исчисти куќата по одреден редослед. Еве од каде да започнете и што да исчистите последно:

1. Ходник – Ова е првата просторија во која се наоѓа секој што ќе влезе во стан или куќа. Чистотата на ходникот го дава првиот впечаток за чистотата на целата куќа. Затоа, во фенг шуи, се верува дека чистотата во ходникот е нова можност за сопственикот на куќата.

Важно е коридорот да биде светол, да има многу светлина – ако нема природна светлина, тогаш ставете светилки. Светлината во овој дел од домот симболизира добра енергија. Ослободете го ходникот од купот јакни и набиени чевли на подот, ова внесува многу лоша енергија во домот.

2. Кујна – Важно е во кујната да има минимум потребни работи. Ова важи и за кујнските апарати, треба да ги има што е можно помалку. Не прикажувајте уреди, заменете ги класичните со мултифункционални, за да го намалите бројот на електроника. Исфрлете ги од кујната садовите со пукнатини, бидејќи привлекуваат лоша енергија.

Шпоретот се смета за симбол на благосостојба во семејството, па затоа секогаш треба да се чува чист. Не чувајте празни пластични садови, стари шишиња, празни тегли и лименки во кабинетот. Не оставајте валкани садови во мијалникот – полн мијалник, многу грижи.

3. Спална соба – Кога го чистите домот, посветете внимание на спалната соба колку и на другите простории. Во оваа зона, сопствениците на станови се релаксираат и си ја враќаат енергијата по напорниот ден.

Затоа, спалната соба треба да биде чиста и пространа. Погрижете се да поставите кревет на ногарки, така што воздухот слободно циркулира под него, а со тоа и енергија. Ова исто така значи дека никогаш не треба да има прашина или предмети под креветот.

Ако има гардеробери во спалната соба, тие исто така треба да се средат. Фрлете ја старата облека, редовно тресете ги употребените работи од прашина, бришете го плакарот внатре и надвор со влажна крпа.

4. Прозорци – Како и на други места, на праговите не треба да има непотребни работи. Секоја стара и непотребна работа на прозорецот е пречка за позитивна енергија да влезе во куќата со сончева светлина.

Валканото, правливо стакло е бариера за енергија и мора секогаш да се чува чисто. Пукнатини на стаклото се места каде што се акумулира негативна енергија, па затоа е неопходно да се поправи или замени со ново.

5. Подрум – Подрумот секогаш мора да биде чист и сув. Пропуштањето на парното и водоводните цевки треба да се санираат навреме, бидејќи течењето вода симболизира излевање на пари од куќата.

6. Поткровје – Не го претворајте поткровјето во куп стари и непотребни работи. Куќните поткровје и балконите на становите покриени со ѓубре значат дека нивните сопственици се плашат од иднината, се плашат од промени во животот. Покрај тоа, голема количина ѓубре ја попречува чистотата и редот.

Што е најважно, важно е додека ја чистите куќата да сте добро расположени за да привлечете добра енергија самите. Пуштете музика, ангажирајте ги домашните и почнете по ред – од ходникот до поткровјето – по оваа нарачка, можете произволно да ги уредувате следните соби во домот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *