Saturday, September 23

Чини само 9 денари, а за ТЕПИСИТЕ прави чуда: Оваа состојка ги отстранува и најтврдокорните дамки, ќе заборавите на длабинското перење

Оваа состојка е ефикасно средство за чистење, кое ги отстранува дури и најтврдокорните дамки на тепихот.

Штом ќе почне пролетта и убавото време, веднаш сакаме темелно да ја исчистиме куќата и да направиме разни промени: од менување на душекот за кревет, носење на тепихот на длабинско перење, па се до промени во самиот ентериер.

За многу луѓе носењето на тепихот до перална за перење теписи е вистински кошмар, мислејќи дека тоа е единствената опција за отстранување на тврдоглавите дамки кои тешко се отстрануваат.

Сепак, дали знаевте дека можете да ги измиете со прашок за пециво? Сè што треба да направите е да го растворите прашокот за пециво во вода и потоа да ја истриете дамката со добиената смеса. После тоа, исчистете го делот што сте го исчистиле со правосмукалка и ќе ги видите резултатите.

Друг трик што некои домаќинки го знаат е отстранување на дамки со кисела вода. Можете да го користите за отстранување на дамки од фотелји, кревети, софи и слични материјали од ткаенина. Нема потреба од чистење.

Доволно е да налиете кисела вода на местото каде што е дамката и да ја оставите да отстои.

Ќе видите како исчезнува дамката, а се што треба да направите е да ја избришете со крпа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *