Saturday, September 23

ХИТ РЕТРО ВИДЕО ОД СТРУМИЧКО: Поп не е поп ако за Водици не падне во вода заедно со верниците

ХИТ РЕТРО ВИДЕО ОД СТРУМИЧКО: Поп не е поп ако за Водици не падне во вода заедно со верниците

Видеото можете да го погледнете на крајот пд текстот.

Текстот во продолжение после рекламата.

На големиот христијански празник Богојавление речиси низ целата земја се фрла светиот крст во реките, езерата, но и базените.

А, секоја година верниците го овековекуваат тој момент снимајќи го со телефон.

Истото се случи и оваа година, но се ќе беше вообичаено фрлање на крстот во струмичко Миравци доколку попот не паднеше во вода лизгајќи се по тревата.

Видеото беше објавено на Инстаграм профилот „Роберто Навали“, погледнете:

Видео во продолжение:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *