Friday, December 8

CTPAШНО: Автомобил паднал од мост на реката Вардар, повикани нуркачки екипи – Имало патници најверојатно

(ФОТО) CTPAШНО: Автомобил паднал од мост на реката Вардар , повикани нуркачки екипи – Имало патници најверојатно.

Се уште не е познато дали во возилото имало патници. Повикани се и нуркачки екипи.

Деталите бо продолжение после рекламата.

Преку бројот за итни повици 112 во 12:05 часот до Дежурниот оперативен центар на Центарот за управување со кризи добиен е повик-пријава од Соообраќајна полиција од Тетово во која се наведува дека кола Голф 4 со Кумановски регистерски таблици двиќејки се на патниот правец с. Желино кон Тетово, паднала од мостот на реката Вардар во надојдените води на речното корито на река Вардар.

Поради брзината, длабочината и заматеноста на водата, возилото во во еден дел од речното корито е носено по течението, но за кратко време истото во природен јаз е пропаднато и визуелно не се гледало.

Во моментот не може да се одреди дали во возилото имало луѓе и каква е состојбата со истите.

Оперативниот центар на ЦУК веднаш оставри комуникација и координација со МВР – СВР Тетово, ТППЕ Тетово, Брза помош Тетово и ДЗС.

МВР веднаш испратија нуркачки екипи од специјалната единица и тие се веќе на пат кон с.Желино, додека Дирекцијата за заштита и спасување праќа сопствени екипи за спасување од поплави кои се со седиште во Велес.

Во момент сме информирани дека возилото со помош и поддршка од градежни машини е извлечено надвор од длабоките води на речното корито и при првичен преглед визуелно внатре не се гледаат луѓе-патници.

Претпоставки се дека во возилото имало патници, но што се случува со истите ќе се утврди со истpaга, информираат од Центарот за управување со кризи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *