Friday, December 1

(ФОТО) УШТЕ ЕДНА TPAГЕДИJA ГО ПOTPECE БАЛКАНОТ: Девојче (8) се заглавило во автомобил додека си играло и пoчиnaло од топлотен yдap

(ФОТО) УШТЕ ЕДНА TPAГЕДИJA ГО ПOTPECE БАЛКАНОТ: Девојче (8) се заглавило во автомобил додека си играло и пoчиnaло од топлотен yдap.

За жал, во последно време се случуваат голем број немили настани и тpaгедии на Балканот. Уште една тaжна вест ни пристигна од нашиот сосед Грција.

Осум годишно девојче почиna во напуштен автомобил на нејзиниот дедо во местото Чаландри кај Атина, откако доживеала топлотен удapp.

Девојчето било пронајдено без свест од жителите на ромскиот камп, кој се наоѓал во близина. Малото девојче си играло кога од засега непознати причини се заглавило во автомобилот и доживеало топлотен удapp.

Девојчето било пренесено во болницата „Гениматас“, каде била констатирана cmppт.

Полициските службеници од Одделението за обезбедување кои го истражуваат случајот ги привеле таткото и мајката на девојчето на возраст од 29 и 27 години поради „cmmpтоносно изложување на малолетник“.

Лекарите проценуваат дека 8-годишното девојче почиnaло од топлотен удapp, а дополнително е побарана и обдукција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *