Saturday, September 23

(ФОТО) Сцени на УЖACОТ во Хрватска после cтpaшната нecpeќа вечерва

(ФОТО) Сцени на УЖACОТ во Хрватска после страшната нecpeќа која се случи вечерва.

На фотографиите може да се види дел од вагонот кој се превртел на шините, како и огромната штета предизвикана од силината на ударот.

Новинарката на Нова ТВ, Петра Буљан, објави фотографии од местото на нecpeќата во Новска, каде се судрија патнички и товарни возови.

На фотографиите може да се види дел од вагонот кој се превртел на шините, како и огромната штета предизвикана од силината на ударот.

За потсетување, окружниот центар 112 Сисак вечерва во 21 часот и 31 минути добил дојава за судир на патнички и товарен воз што се случил на околу 2 километри од станицата Рајиќ (Новска) кон Окучани.

На местото на нecpeќата се испратени екипи на итната медицинска помош, пожарникари, полиција, припадници на ХГСС, вработени во Хрватски железници, началникот на Штабот за цивилна заштита на Новска и началникот на Жупанискиот центар 112 Сисак.

Според првите информации најмалку три лица се mpтви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *