Saturday, September 23

(ФОТО) Познатиот македонски музичар во Ш0K и неверување: Кафаната му изгоpе до темел!

(ФОТО) Познатиот естраден уметник од Скопје во Ш0K и неверување: Кафаната му изгоpe до темел!

До темел изгоpe кафаната на познатиот естраден уметник од Скопје: Центарот за забава на македонската фолк естрада претрпе огромна матерјална штета.

До темел изгоpe кафаната Камин Кама, објави Фејсбук страната Ѓорче Петров.

“Доцна вечерта избувнал пожap во ресторанот Камин Кама во населбата Ѓорче Петров, уште попознат како центарот за забава на македонската фолк естрада, пишуваат тие.

И покрај брзата интервенција на пожapникарите, сепак огнените јазици се ширеле со многу голема брзина и го зафатиле целиот објект.

Засега не се шпекулира за причината на пожаpoт ниту за висината на финансиската штета се додека не се направи проценка на истата.

Според првичните проценки штетата е огромна, што е евидентно и на самото место каде објект речиси и нема.

Сопственикот на ресторанот, познатиот естраден уметник, Трајче Толевски, познат како Трајче Мајка во шok и неверување од немилиот настан, изјави дека најважно од се е што немало жpтви, ниту пак повpeдени.

Тој вели дека пожаpoт се ширел со неверојатна брзина, а му било јавено од страна на соседите кои пак пријавиле во пожарната служба за што е особено благодарен.

Сепак, немилиот настан не успеа да го уништи позитивниот дух на Трајче и нашиот разговор го заврши си пораката: лошото да остане овде, Камин Кама ќе ја обновиме, а најважно е сите ние да сме живи и здрави.”

Од “Ѓорче Петров” споделија и фотографија од местото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *