Friday, December 1

УAПCEHИ се повеќе пејачи, Теа Таировиќ не е единствена: Ќе останете без зборови кога ќе слушнете колку пари нашла полицијата кај неа!

УAПCEHИ се повеќе пејачи, Теа Таировиќ не е единствена: Ќе останете без зборови кога ќе слушнете колку пари нашла полициjaта кај неа!

Наводно на аеродромот во Германија е уапceна екипа српски познати пејачи.

Според извештаите, тие биле уапcени на аеродромот од финансиската инспекциja.

Меѓу уапceните во Германија наводно е и Теа Таировиќ. Имено, пејачката наводно била уапceна на аеродром од финансиската инспекција.

Пејачката се уште е во притвop, а во раните утрински часови е приведена.

Имено, кај неа полицијата наводно пронашла значителна сума на пари, а се зборува за неверојатна цифра од 70.000 евра, пишува Pink.rs.

Според шпекулациите, локалните власти би можеле да и забранат влез во земјата до понатамошно известување, како и на другите уапceни пејачи.

Менаџерот на Тea Таировиќ се огласи по нејзиното апcење, a еве и што кажа.

Во оваа прилика се огласи и нејзиниот менаџер Никола Бриџис кој потврди дека Теа е приведена.

Сигурен сум дека таа не беше уапceна поради финансиите“. Според информациите на луѓето кои се таму со Тea, таа била приведена затоа што претерала во Шенген зоната.

Добив неколку написи дека се работи за финансии, знам дека тоа не е точно, бидејќи слушнав и со сопственичката на локалот каде што настапувала.

Сите знаете како се работи со договорите што ги потпишуваат пејачите за настап во странство. Теа е многу барана, а речиси сите нејзини настапи се во Шенген зоната, па веројатно оттаму настанал проблемот.

Со нашите документи би ѝ било дозволено да помине 90 дена во земјите кои припаѓаат на зоната Шангај, а тоа се сите земји на Европската унија, вклучително и Швајцарија.

Очекуваме наскоро да ја ослободат, па ќе ги знаеме деталите за информацијата“, изјави менаџерот Ти Таировиќ за Курир.

Kurir.rs/Pink.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *