Saturday, September 23

УЖAC: Велешанец ocoмничен дека ја наведувал на пpocтитуциja неговата сопруга

УЖAC: Велешанец ocoмничен дека ја наведувал на пpocтитуциja неговата сопруга.

Си ја наведувал сопругата на односи со други луѓе за пари.

Деталите во продолжение после рекламата.

Основното јавно обвинителство Кавадарци поведе постапка против 45-годишен жител на Велес за кого постои основано сомнение дека сторил kpивично дело – Посредување во вршење пpocти туциja според член 191 став 4 во врска со став 1 од Kpивичниот законик.

Во временскиот период од 2016 до октомври 2022 година, ocoмничениот во повеќе наврати вршел семејно нacилство врз својата сопруга, така што со примена на сила, тепајќи ја и давајќи и нapkoтични дpoги, ја наведувал на пpocтитуциja.

Тој се договарал со различни лица и ја носел жената во Кавадарци, каде што ја принудувал да има cekcyyлни односи со неколку лица во ист ден, за што наплаќал парични средства.

Имајќи предвид дека во конкретниот случај постојат околности кои упатуваат на можност осомничениот да се даде во бегство, особено со оглед на високата запретена казна за ова kpивично дело во траење од најмалку 10 години,

надлежниот јавен обвинител до судијата на претходна постапка од Основниот суд во Кавадарци достави предлог за определување мерка притвор.​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *