Sunday, December 3

Таткото го прашал синот (7) дали ќе му биде кум: Не знаеше што ќе открие на свадбата! (ВИДЕО)

Таткото го прашал синот (7) дали ќе му биде кум: Не знаеше што ќе открие на свадбата! (ВИДЕО).

Ник, татко и младоженец, ја избрал најдобрата личност за кум – неговиот седумгодишен син Винсент.

Двете клучни придружници на свадбата се кумата и кумот. Тие улоги ги исполнуваат најдобрите пријатели или браќа и сестри на невестата и младоженецот.

Одговорноста на кумата не е само планирање на незаборавна моминска вечер и одење со невестата да проба венчаници.

Кумата е клучна за планирање на целата свадба, донесување многу важни одлуки и справување со стресни ситуации (и луѓе) за невестата да биде што е можно побестресна.

Многу важна улога има и кумот. Неговата улога е да обезбеди морална поддршка и да го релаксира младоженецот, но во исто време често е задолжен да држи говори пред вечерата.

За среќа, не постои закон кој вели дека кумот мора да има одредена возраст. На оваа свадба, младоженецот Ник ја избра најдобрата личност за кум – неговиот седумгодишен син Винсент.

Претпоставуваме дека не помогнал во планирањето на својата ергенска забава, но говорот што го одржа Винсент беше дефинитивно подобар од која било ергенска забава и клабинг. Малиот шармер не бил ни малку нервозен кога станал пред сите гости и почнал да зборува.

Тој самоуверено отиде на подиумот со хартија во рацете и го зеде микрофонот. Сите исто така беа маѓепсани од неговиот изглед бидејќи тој засени се со оделото што го носеше.

Говорот на Винсент беше мешавина од шеги, смешни анегдоти и добри желби – сето тоа имаше огромно влијание врз неговиот татко и маќеа, Лорен.

Еден од најубавите моменти бил кога малиот кум на многу сладок начин ги опишал сите времиња кога татко му бил вистински херој.

На секој херој му треба помошник, а тоа сум јас“. И на секој херој му треба убава девојка покрај себе, а тоа е Лорен. Според мене, ние сме незапирлив тим“.

Не многу парови ја имаат таа привилегија да слушнат некој толку млад како држи толку фантастичен говор на нивната свадба.

Говорот на Винсент беше навистина посебен и незаборавен од моментот кога ја кажа првата шега и ги насолзи очите на татко му и маќеата опишувајќи ги убавите моменти во нивните животи.

Говорот го завршил со здравица, а гостите уште повеќе се насмеале кога тој одбил да ја испие чашата вода што му ја подготвиле келнерите. Овој пар е навистина среќен што има толку убаво момче во животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *