Friday, December 8

ТАЖHA ВЕСТ: По кратко бoледyвање починaa познатиот македонски доктор

Најнови вести од Македонија и светот. Тажната вест брзо се прошири. Почина познатиот македонски доктор.

По кратко боледување, денес почина познатиот битолски интернист Д-р. Јорго Бошев.

Работеше во Клиничката болница „Д-р. Трифун Пановски“ во Битола на Одделението за интерна медицина. Целиот свој работен век го посвети на битолското здравство.

Беше прочуен експерт за лекување бубрежни болести. Битолчани го паметат како хуман и достапен лекар, експерт во својата област.

Опелото ќе се одржи утре во Св. Димитрија, а погребот на Светонеделските гробишта во Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *