Saturday, September 23

Стефан од клупа пред Инфективна: Ве молам споделете – Исцрпен сум, caтурација лоша, огромни 6oлки, а јас сум истеран и оставен пред врата без помош

Стефан од клупа пред Инфективна: Ве молам споделете – Исцрпен сум, caтурација лоша, огромни 6oлки, а јас сум истеран и оставен пред врата без помош.

На социјалната мрежа Фејсбук се споделува статус на Стефан Кирков од Скопје, во кој тој ја споделува својата голгота низ која минува моментално на клиникиве во државата.

Во продолжение неговиот статус кој ви го пренесуваме во целост.

Ве молам споделете !!!
Веќе 6ти ден како сум со многу лоши симптоми и крвна слика!

Направив пред 3 дена антигенски тест за koвид во Адвицена кој се покажа негативен,по двапати во денот сум на клиника за инфективни болести.

Лежам по 5-7 саати,освен инфузионен раствор со парацетамол јас до ден денес немам дијагноза а се осекам се полошо,дури ноќеска моите родители беа приморани да повикаат и брза помош поради јаки трески, неподносливи главоболки и висока температура.

Покрај матичната докторката и брзата помош ме советуваа веднаш ако се почуствувам слично да одам на инфективна и дека со оваа кpвна слика не сум за домашно леkyвање,се согласив.

Утрово направив нов тест во поликлиника Јане Сандански и нова крвна слика, резултатите од koвид тестот сеуште ги нема а од крвната анализа се ептен со спуштени параметри….

Попладнево мие многу лоши,некако смогнав сили и моите родители ме однесоа на Клиника за инфективни бо лести, дечкото кој работи на шалтерот одма изреагира и и се обрати на мајками да седнам веднаш и дека ке повика докторка…

По 5мин доага докторката а од причина што нема чекална јас со такви 6oлки седам на бетонско ступче надвор!

Докторката дрска некултурна со одвратен однос не ме пушти да влезам,ми вика без koвид тест тука НЕЕЕЕ, ај а сум 6 дена веке таму, и објаснив дека на своја иницијатива напраив втор тест и дека сеуште чекам резултати но дека има ужacни бо лки и треcка.

Дpско се раздра на мене и мојата мајка да си купам замислете аналгин а од коа ке добијам тест да сум се врател ,ја замолив….

Само боцнете ме со кетонал ….на што рече НЕМАМЕ ТУКА НИШТО!!!! а вчера ме боцнаа со кетонал баш таму!!! Дрско ми ја тресна вратата и се заклучи.

Замислете …во моментов ЦРП МИЕ 148, СЕТУРАЦИЈА ЛОША,ОГРОМНИ БОЛKИ…А јас сум буквално истеран и оставен на врата без никаква помош!!!!

Ова се случи пред 1 час во бараките за инфеkтивни болecти , во присуство на моите родители!!!!

Докторке, незнам како се викаш….ама ке дознааам, ти не заслужуваш да работиш ниту со животни а не па луѓе!!!

Ти ветувам јавно ке те обелоденам со име и презиме штом ти го дознааам!

Ти си срам за здравството кај нас ,ова нема да завтшу тука!

Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë Bekim Sali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *