Friday, December 8

Совети за запирање на автомобил кога една од гумите ќе ekcплодира кога брзината ќе надмине 100 километри на час

Совети за запирање на автомобил кога една од гумите ќе екс плодира кога брзината ќе надмине 100 километри на час

1. Прв совет:
Кога “пука“ гума, обидете се да бидете што е можно помирни и цврсто држете го воланот со двете раце.

2. Втор совет:
И што е најважно, држете го стапалото надвор од сопирачката, не ни помислувајте на тоа.

3. Совет број три:
Останете во вашата сообраќајна лента и обидете се да не менувате лента, останете што е можно поправени.

4. Четврт совет:
Ако вашиот автомобил има рачен менувач, префрлете го постепено на помала брзина, НО САМО направете чувство дека автомобилот е целосно во ваша контрола.

Ако вашиот автомобил има автоматски менувач, останете во погонска брзина (D) НЕ менувајте.

5. Совет пет:
Не користете ја рачната сопирачка

6. Шести совет:
Кога брзината опаѓа на 50 километри на час, можете нежно да ги притиснете сопирачките додека автомобилот не застане

Сподели ја објавата! Можеби со објавата ќе спасиме животи!- стои во објавата од Технички преглед на возила

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *