Wednesday, October 4

Синот на Бајден и се заkaнувал на асистентка: Видео-ce’kc или нема плата!

Синот на Бајден и се заkaнувал на асистентка: Видео-ce’kc или нема плата!

Синот на американскиот претседател Џо Бајден, Хантер ја искористил неповолната финансиска состојба во која се нашла една негова млада вработена за да и се закани дека нема да добие платата доколку не се согласи да има видео се кс со него преку FaceTime.

Тоа го поткрепуваат и шокантните пораки кои синот на американскиот претседател ги разменил со својата асистентка, која тогаш имала 29 години и се пожалила дека не може да ја плати киријата за станот – Хантер прво и побарал видео се кс, а потоа и платил готовина преку Apple Pay Paya, пишува Daily Mail.

Од 2018 до 2019 година, жената работела како асистентка во адвокатската канцеларија на Хантерс „Оваско“. Таа е и четвртата вработена за која се знае дека имала се ксуални односи со синот на претседателот.

Имено, документите од лаптопот што Хантер повеќе не го користи покажуваат дека на платен список на својата компанија ја ставил љубовницата и вдовицата на неговиот брат, Хали Бајден, како и нејзината сестра Лиз Секунди, со која исто така имал афера.

Но, тоа не е се – поранешната стpиптизета Лунден Робертс тврди дека Бајден престанал да одговара на нејзините пораки откако таа му кажала дека го носи неговото дете. Робертс, која роди девојче во 2018 година, на крајот мораше да го тужи за издршка.

Што се однесува до асистентката на Бајден, која сега има 33 години, пораките и мејловите што ги разменувале се појавија на лаптопот на Хантер во јуни 2018 година, кога тој ја возел од Лос Анџелес до Вашингтон. Покрај тоа, тој ја снимал и фотографирал за време на се кс и сето тоа го зачувал на својот лаптоп.

Девојката, хонорарна манекенка и фитнес инструкторка, имала важни административни задачи во компанијата на Бајден. Но, во јануари 2019 година, и испратила е-пошта на секретарката на Хантер, прашувајќи ја зошто не ја добила платата за декември и зошто нејзиното здравствено осигурување не е активно. Два месеци подоцна, Бајден и испратил 500 долари преку Apple Pay и се пожалил дека „навистина нема пари поради алиментација и други проблеми“.

-Многу ми недостигаш и се чувствувам ужасно затоа што се однесував толку лошо со тебе – ѝ напишал и ја поканил во Њу Хемпшир, но таа одговорила дека нема пари за авионска карта и дека едвај може да си ја плати киријата за месецот.

– Ќе ти платам, но мора да разговараш со мене преку видео – ѝ напишал Хантер неколку дена подоцна, сè уште инсистирајќи на видео повик.

– Кога имаш време за FaceTime? Правилото е вака – единствена тема за разговор ќе биде се ксот, мора да бидеме голи и мора да се направи се што бара другиот, се разбира, во границите на разумот – пишува Хантер. Девојката на крај се согласува и вели: „Можам подоцна вечерва“.

Хантер и испратил на асистентката вкупно 2.750 долари преку Apple Pay.

Тој и наредил да го постави мобилниот телефон за да може да ја гледа кога е под туш.

– Покажи ми како си играш со себе – ѝ напишал во другите пораки.

И во јуни 2018 година, Хантер ја фотографирал како го држи неговиот пениc и лежи гола на неговиот кревет, а фотографиите ги зачувал на својот лаптоп, кој повеќе не го користи. Во друга прилика, кога таа му испратила порака со нејзината фотографија, тој одговорил: „Па, сега на сите им докажа дека го имаш најголемиот задник на целиот свет досега! Се кријам во кабината“.

Името на вработената беше пронајдено во Извештаите за сомнителна активност (SARs) поднесени од JP Morgan Chase до Министерството за финансии, означувајќи ги трансакциите на Хантер и неговата компанија.

Имено, тие ги набројуваат банкарските исплати што Хантер или неговата компанија ги извршил на вработената во 2018 година во вкупен износ од 44.500,08 долари. Во истите датотеки се наведени и други мејлови испратени до примачи со врски со индустријата за забава за возрасни или кои биле наведени во претходните SAR документи поврзани со трговија со луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *