Tuesday, May 30

СИЛЕН ЗЕМЈОTPEC со јачина од пет степени според Рихтеровата скала: Се тресеше тлото во повеќе делови во соседството

СИЛЕН ЗЕМЈОTPEC со јачина од пет степени според Рихтеровата скала: Се тресеше тлото во повеќе делови во соседството.

Се тресеше тлото во соcедството, беше почувствувам силен земјотpec во повеќе делови.

Првично беше објавено дека е со јачина од 6 степени по Рихтер, додека потоа објавија прво 5,9, па после 5,1 степени по Рихтер.

Деталите во продолжение после рекламата.

Околу еден часот по полноќ или македонско неколку минути по полноќ, беше регистритан земјотpec со јачина од пет степени според Рихтер беше регистриран во Коринскиот канал.

Земјотpec беше почувствуван во повеќе делови на Грција, како и во Атина.

Епицентарот, според Геодинамичкиот институт на Националната опсерваторија во Атина, бил во морскиот дел, југоисточно од градот Галаксиди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *