Wednesday, October 4

СЕ ЗАТРЕСЕ И БАЛКАНСКОТО ТЛО: Регистриран земјотрес во соседството – Еве ги деталите!

СЕ ЗАТРЕСЕ И БАЛКАНСКОТО ТЛО: Регистриран земјотрес во соседството – Еве ги деталите!

Регистриран земјотрес и кај нашиот сосед Бугарија.

Деталите во продолжение после рекламата.

Земјотрес со јачина од 3 степени е регистриран во подрачјето на градот Садово, Пловдивско.

Епицентарот е на 140 километри од Софија.

Ова го покажуваат податоците на Националниот сеизмолошки центар при БАН.

Потресот бил регистриран во 00:54 часот по бугарско време и бил со епицентар на 140 километри од Софија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *