Saturday, September 23

Само 5 минути секое утро и ќе направи ЧУДО: Тибетската xopмонална гимнастика го подмладува телото!

Оваа гимнастика ја практикуваат тибетските монаси во еден од тибетските храмови. Трае само 5 минути. Ги поддржува сите ендокрини жлезди кои произведуваат хормони како на возраст од 25-30 години.

Оваа гимнастика е многу лесна. Тоа го правиме во кревет веднаш по будењето. По можност до 6 часот наутро. Оваа вежба е за сите возрасти, особено за постарите луѓе. За подмладување!

1. Ги триеме рацете. Тријте ги дланките неколку секунди додека дланките не станат жешки. И во исто време, проверете го вашето биополе. Ако е врело, тогаш се е во ред со енергијата, ако е топло, енергијата на биополето се намалува, ако рацете се ладни и влажни, тогаш има сериозно нарушување во телото. Но, без разлика на се, правете ја оваа гимнастика бидејќи ќе ви помогне да се ослободите од сите нарушувања и тегоби.

2. Палмирање. Ставете жешки дланки на очните јаболка. Притискаме со брзина од 1 притискање во 1 секунда 30 пати. Потоа, држете ги дланките на јаболката и држете уште 30 секунди. Ако имате лош вид, тогаш држете ги дланките до 2 минути. Во тој момент, храната влегува во очните јаболка од сите рецептори наоколу. Видот може полека да се подобрува, доколку сте редовни и упорни. Покрај видот, може да се врати и природната боја на косата.

3. Ги „пумпаме“ ушите. Ги ставаме дланките на ушите и ги притискаме ушите 30 пати за 30 секунди. Ако болат на почетокот, тогаш е присутна хронична болест. И може да се појават симптоми. Особено ако биле врзани за уши. Не прекинувајте. Продолжете да притискате „понежно“ додека бо лката не помине.

Ако се работи за хронична инфекција на увото, таа ќе исчезне со текот на времето. Може да го подобри и слухот. Ако сте упорни 6 месеци, хроничните болeccти ќе поминат. Потребно е долго време да се излечат сериозни проблеми, 1,5 – 2 години.

4. Лифтинг. Големиот прст зад увото, рацете стегнати во тупаници и почнете да го затегнувате лицето од брадата до ушите, силно притиснете ја кожата на лицето, масирајте. Исто така 30 пати. По оваа вежба ќе почувствувате проток на крв кон вашето лице, а лицето може да ви се поти. Лимфниот проток се подобрува, кожата е затегната.

5. Масажа на челото. Десната дланка на челото, левата дланка на десната. Движења на триење од лево кон десно, 30 движења. Активирање на хипофизата и подобрување на функцијата на синусите.

6. Масажа на главата. Оваа вежба работи на париеталниот дел од главата. „Летаме“ со рацете над главите. Правиме прстен од рацете (левата дланка десно) и летаме над главата 30 пати напред-назад, а потоа 30 пати лево-десно од едното уво до другото.

Главата треба малку да се подигне. Оваа вежба го нормализира притисокот, и висок и низок. Подвижноста на рамените зглобови се подобрува. Мускулите на рацете се зајакнати. Со текот на времето, бо лката во рацете исчезнува. И ако претходно не сте можеле да ги кренете рацете, наскоро ќе можете лесно.

7. Масажа на тироидната жлезда. Ставете ја десната рака на тироидната жлезда, левата на десната. 30 пати со левата рака правам хемисфера од грлото до крајот на стомакот, како да ги масирам енергетските центри, 30 пати. На крајот, ставете ја левата рака на десната и држете ја неколку секунди.

8. Масажа на стомак. Ги ставаме рацете на стомакот. Десно долу, лево нагоре, го масираме стомакот 30 пати во насока на стрелките на часовникот. Работата на абдоминалните органи се нормализира, запек исчезнува.

9. Рацете и нозете нагоре, 30 пати ги ротираме рацете во зглобот, а нозете во зглобот на глуждот, па протресуваме. Протокот на крв во капиларите се подобрува, малите енергетски канали се чистат.

10. Ги триеме стапалата. Нога на нога и раце на секоја нога. Ние масираме. Целото стапало, обрнете внимание на тоа како се чувствувате, ако има некои бо лни точки. Доколку ги има, масирајте ги повеќе. Посебно внимание на центарот на стапалото, 30 секунди.

И тоа е тоа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *