Friday, December 1

САКАМ ДА СЕ PAЗВЕДАМ, ЗАСАКАВ ДРУГА ЖЕНА: Еве што го советувал свештеникот овој човек!

САКАМ ДА СЕ PAЗВЕДАМ, ЗАСАКАВ ДРУГА ЖЕНА: Еве што го советувал свештеникот овој човек!

Маж сакал да остави се за друга жена, а потоа побарал совет од свештеник.

Повеќето луѓе, дури и околу 90%, знаат кога ќе стапат во брак дека тоа е засекогаш. Тие се подготвени да направат се за своето семејство. Ништо не им е проблем и се трудат за се.

Сепак, има и тие 10%, кои исто така се во брак, но по некое време сфаќаат дека се заљубени во друга личност.

Откако се заљубуваат, не гледаат во семејството или децата. Подготвени се да остават се за да ја остварат целта, пишува Инфопулт.

Еве што свештеникот го советувал човекот кој сакал да го напушти семејството поради друга жена:

„Кога го напуштате семејството, ја губите вашата личност. Тоа веќе не си ти. Мислите дека ќе добиете подобар живот со друга жена, но тоа е само на почетокот на љубовната врска.

Животот е секаде ист. Во денешно време стана модерно да се има втора жена, девојка.

Сè стана монотоно и досадно со вашата сегашна сопруга. Со новата не си ги воспитувал децата, не си ги чувал, не пресоблекуваш, не ги носиш во градинка.

Поради ова мислите дека само со нова жена ќе уживате во љубовта и романсата. Мислиш дека нема да има класичен живот.

Сепак, тоа во никој случај не е можно. Сечија врска во одреден момент се претвора во стандардно секојдневие. Ќе се вратите во ситуацијата од која штотуку избегавте.

Психолозите советуваат да размислите внимателно. Заштитете го она што го имате. Ако имате проблеми со жена, најдете решение да ги решите, разговарајте како возрасни.

Секако дека има компромис. Ако ви се појави желба за нова авантура, зауздајте ја таа желба, бидејќи таа е краткотрајна.

Среќата и љубовта се покрај вас, само треба внимателно да погледнете. Некој воспоставен ред е дека прво има заљубување, потоа отфрлање, а потоа разбирање и вистинска љубов.

Бракот бара бopба. Борбата на двете страни. Кога ќе постигнете компромис по кризата, нема да можете да го препознаете бракот.

Сакајте се себеси за тоа што сте, од љубов станете најубавите што можете да бидете“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *