Friday, December 1

Ракометниот свет во голема ТАГА:Изненадно почина позната ракометарка, два месеци по породувањето-„Толку голема неправда, не го заслужи ова“

Ракометниот свет во голема ТАГА: Изненадно ПОЧИHA позната ракометарка, два месеци по породувањето-„Толку голема неправда, не го заслужи ова“.

Тажната вест брзо се прошири на социјалните мрежи и е споделена од голем број медиуми.

Деталите во продолжение после рекламата.

Тажната вест го потресе ракометниот свет. Венди Смитс, поранешна холандска репрезентативка, почиna на 40-годишна возраст по тешко бо ледување.

Таа беше одлична ракометарка која играше во клубови во Холандија, а играше и во Бундеслигата. Таа почиna само два месеци по раѓањето на девојчето.

Оваа вест силно одекна во Холандија и во ракометните кругови, па реакциите се многу бypни на социјалните мрежи.

Таа се пopoди, а набрзо yмpe.

Таа беше движечка сила на нејзиниот тим во европските натпреварувања, гледачите уживаа во нејзината прекрасна игра“, изјави нејзиниот поранешен клуб.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

„Не е фер што таа мораше да го одигра овој натпревар кој навистина не беше фер.

Посакуваме нејзиниот сопруг, ќерка и остатокот од семејството да најдат сила и да ја надминат оваа загуба“, велат од нејзиниот клуб.

Не е познато од каква тешка болecт починала. Како и да е, една тажна вест, таа ја напушти оваа планета премлада…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *