Friday, December 1

ПРИКАЗНА ОД КОЈА СЕ НАЕЖИВ – Како БЕБЕ ја оставиле во ќеса: Весна сега ја бара својата сестра близначка и нејзината мајка – сакам да знам дали имам уште некој свој и близок

Како БЕБЕ ја оставиле во ќеса: Весна сега ја бара својата сестра близначка и нејзината мајка – сакам да знам дали имам уште некој свој и близок.

Весна Петрович е во потрага по својата сестра близначка и мајка откако како бебе била оставена во ќеса на Калемегдан. Таа на фејсбук страницата на доброотворната организација за украдени и продадени бебиња истакнала дека нејзините роднини и кажале дека има сестра близначка која живее во Нов Сад.

Во продолжение што објавила Весна, што конкретно пишува во нејзиното барање во потрагата по нејзината сестра и мајка за кои се надеваме дека ќе ги најде.

Мојата крвна група е Б позитивна, родена сум на 20 април 1963 година. Немам направено ДНК тест, но наскоро ќе го направам. Ако ја најдам мајка ми, не ја обвинувам, само сакам да ја запознаам и да дознаам дали имам некој свој покрај децата – истакнува Весна.

Таа се навратила на најраниот период, по нејзиното раѓање, кога како дете завршила во Звечанска во Белград без родителска грижа и опишала што трпела како бебе пред да биде посвоена, пишува порталот Луфтика.

Весна вели дека нејзиното вистинско име е Нера Манојловиќ. Пронајдена е на 10 мај 1963 година во шума под Калемегдан, недалеку од магацинот Технохемија, Доњи град во Белград. Таа носеше бело ќебе, две бели фланелни пелени, завој од папочната врвца и беше во кафена вреќа, покриена со шал со различни фигури во жолта, црна, сина и кафена боја.

Јас сум предвремено родено бебе, па тешко беше да се утврди чија сум, па бев предадена на чување и негување во Белград. Запишана сум врз основа на решение од 30 мај 1963 година.

Во мојот извод од матичната книга на родените пишува мојот датум на раѓање, 20 април 1963 година.

Во Чуприја бев посвоен во 1965 година. Ми го сменија името во Весна Петровиќ. Верувам дека некој ќе ме препознае. Мојата сестра близначка веројатно личи на мене – напиша таа и им се заблагодари на сите во групата што можеа да им помогнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *