Saturday, September 23

ПОТЕГ ЗА ПОЧИТ: Најнова вест- Се воведуваат ваучери за гориво за најзагрозената категорија на граѓани во Хрватска, најави хрватскиот премиер

ПОТЕГ ЗА ПОЧИТ: Најнова вест- Се воведуваат ваучери за гориво за најзагрозената категорија на граѓани во Хрватска, најави хрватскиот премиер.

Ова е вистинска мерка за одговорните политичари на Хрватска која да се надеваме ќе биде пример и за нашите политичари.

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска во Осиек најави воведување ваучери за гориво за, како што рече, најчувствителните групи граѓани.

Ваучери за гориво ќе има за најзагрозената група граѓани. Сето тоа се случува поради руската агресија врз Украина и пореметувањето на пазарот.

Се надевам дека ќе донесеме решение за нашите граѓани , но и за малите дистрибутери“, рече Пленковиќ.

Тој потенцираше дека внимателно се подготвува пакетот за повеќе од 120.000 граѓани.

„Немаме никакви недостатоци, има се во хрватските продавници. Со овој проблем се бори целиот свет“ ,додаде хрватскиот премиер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *