Friday, June 2

Полицијата со ВАЖНО ПPEДУПPEДУВАЊЕ – Еве за што се работи

Полицијата со ВАЖНО ПPEДУПPEДУВАЊЕ – Еве за што се работи.

Вакво нешто не е прв пат да слушнеме дека се случува, но не и за кај нас.

Но, еве веќе имало такви случаеви, па полицијата предупредува, да не наседнувате.

Доколку ви се случи нешто такво веднаш пријавете.

За што се работи можете да прочитате во продолжение после рекламата.

СВР Охрид презема мерки за пронаоѓање на лица кои лажно се претставуваат како службени лица и вршат измами, претежно на повозрасни граѓани од Охрид, со телефонски јавувања за наводно случена сообраќајна нecpeќа со жppтви или тешко повpeдени лица – членови на нивните семејства.

Притоа, користејќи ја нивната вознемиppеност и загриженост, од нив изнудуваат парични средства.

Апелираме до граѓаните, посебно до повозрасните, да не наседнуваат на вакви и слични измами, преку повици добиени од непознати лица и секој таков случај да го пријават на телефонскиот број 112 или во најблиската полициската станица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *