Friday, December 8

ПОЛИТИЧАР среде говор ГОЛТНА ПЧЕЛА: Видеото ги запали социјалните мрежи! „Ова ќе се гледа одново и одново“

ПОЛИТИЧАР среде говор ГОЛТНА ПЧЕЛА: Видеото ги заапали социјалните мрежи! „Ова ќе се гледа одново и одново“.

Испил голтка вода и целата ситуација ја претворил во шега.

Непријатната прес-конференција на премиерот на Онтарио Даг Форд минатата недела го направи ѕвезда на социјалните мрежи.

Имено, додека зборувал за медиумите, тој проголтал пчела која му летала околу устата. Почна да кашла и се обиде да ја извади со прстите, но веќе беше доцна.

Испил голтка вода и целата ситуација ја претворил во шега.

– Свети Христе, само што голтнав пчела. Еве, чувствувам како зуи некаде овде. „Откако ова е снимено, верувам дека ќе се репродуцира одново и одново“, рече Форд.

Кога новинарот го прашал дали е добро, тој само кренал палец и повторно се пошегувал дека пчелата што ја проголтала веќе му гради кошница во стомакот.

Поврзана вест: ВИДЕО Активисти на СДП на Косово го полија со брашно шефот на Министерството за финансии.

Мурати стана фокус на јавниот интерес по одлуката да не се исплаќаат личните приходи на работниците од јавниот сектор кои штрајкуваат.

Тројца активисти на Социјалдемократската партија на Косово (СДП) денеска во Приштина ја полија со вода главата на министерот за финансии Хекуран Мурати.

Неколку активисти на СДП спроведоа акција на „фрлање брашно“ врз министерот Мурати во населбата Дарданија, потврдија од таа партија.

Мурати стана фокус на јавниот интерес по одлуката да не се исплаќаат личните приходи на работниците од јавниот сектор кои штрајкуваат.

Тој го реши ова иако вработените во универзитетското образование, примарното здравство и општинската администрација имаат договорен однос со општините, а не со државните институции, а соодветно на тоа одлуки за суспензија на приходите можат да носат само градоначалниците.

Обединетиот синдикат за образование, наука и култура (УСОНК) нема да се откаже од штрајкот и покрај тоа што Владата на Косово одлучи да доделува по 50 евра месечно за секој вработен во јавниот сектор од септември до крајот на фискалната година.

Штрајкот почна на 25 август, а УСОНК бара по 100 евра секој месец, до донесување и стапување во сила на Законот за плати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *