Friday, December 8

ОПШТ XAOC ВО ХРВАТСКА! Невpeмето го уништи цел град, одекнувале сиpeните: Вакво нешто не се памети (ВИДЕО)

ОПШТ XAOC ВО ХРВАТСКА! Невpeмето го уништи цел град, одекнувале сиpeните: Вакво нешто не се памети (ВИДЕО).

Силен дожд вчера попладнево ја „однесе“ Риека, пренесува Нови лист.

Големо количество вода ги натопуваше улиците, поради што сообраќајот беше отежнат.

Бројни улици се целосно заглавени со автомобили кои стојат во вода. Сиpeните на возилата за итна помош одекнуваат низ градот.

Поплавени се влезовите на некои згради во центарот на градот, а се чини дека има оштетувања и на зградата на Првата риечка хрватска гимназија.

Поплава од дождовница се слева по улицата Вуковарска, поширокото подрачје околу главниот градски пазар е загрoзено од поплави, а пожарникарите интервенираат меѓу другото и на улицата Камбиеријева, пренесува РИпортал.

ХАК јавува дека на автопатот А6 Риека-Загреб помеѓу клучките Ореховица и Чавла (вијадукт Свилно) во правец кон Загреб се случила сообраќајна нecpeќа, возејќи со дозволена брзина од 60 км/ч.

Од Риека се јавил репортер кој рекол дека „не се сеќава да се случило вакво нешто“.

-Центарот на Риека е целосно потопен, Мртвиот канал се излеа и не може да се премине од едната на другата страна на градот.

Поради обилно количество вода затворен е патот DC3, а времено е затворен и сообраќајот на обиколницата Риека од тунелот Шкуриње до тунелот Катарина во правец на мостот Крчко.

Видео 1 ТУКА

Видео 2 ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *