Friday, June 2

Овие луѓе сигурно ќе „пливаат“ во ПАРИ: Последниот БРОЈ од вашата година на раѓање открива дали сте предодредени за ПАРИ

Овие луѓе сигурно ќе „пливаат“ во ПАРИ: Последниот БРОЈ од вашата година на раѓање открива дали сте предодредени за ПАРИ.

Секој елемент има свое посебно значење и совет како да пости.

Сите ние сме родени со исти можности, потребно е само да се воспостави хармонија со точниот елемент во кој припаѓате и ќе видите дека парите доаѓаат кај вас сами по себе:

Односот меѓу човекот и парите се развива во зависност од неговиот елемент според фенг шуи, како што објасни Наталија Правдина, руски експерт за фенг шуи.

Како што истакнува, никој не се раѓа со способност да има помалку или повеќе, само треба да воспоставите хармонија со елементот на кој припаѓате.

Можете да го одредите вашиот елемент врз основа на последната цифра од вашата година на раѓање:

0, 1 – метал; 2, 3 – вода; 4, 5 – дрво; 6, 7 – оган; 8, 9 – земја.

Откако ќе одредите кој елемент сте, дознајте како можете да постигнете пари и изобилство:

Елемент на земја – зачувајте ја омилената работа и оптимизмот.

Земјиниот елемент во фенг шуи подразбира стабилност и самодоверба. Сепак, овие луѓе можат да ја ограничат среќата со своите песимистички изјави и негативен став. Претставниците на овој елемент често го блокираат протокот на пари со негативни мисли дека нема да успеат, дека не се достојни за тоа и други бескорисни искуства.

Друг важен аспект е дека најголемиот дел од парите за луѓето од Земјата доаѓаат од работата што ја сакаат и навистина уживаат. Кога нешто прават со задоволство, тоа им се враќа преку енергијата на изобилството.

За нив совршена деловна идеја е хобито да го претворат во бизнис.

Елемент дрво – не губете време
Тоа укажува на точност, ред и сигурност. Сепак, ситничарството понекогаш го спречува понатамошниот развој. Важно е да имате повнимателен однос кон парите.

Внимавајте како се наредени парите во паричникот, дали има хаос во него. Не расфрлајте пари низ куќата, тие секогаш треба да бидат на своето место. Кога ќе завладее ред во вашиот паричник и буџетски план, финансиите ќе одат многу полесно, пренесува novi.ba.

Елемент Метал – вие заслужувате повеќе
Металот симболизира сила, решителност и издржливост. На луѓето со овој елемент им е важно да ги врзат парите за одредени цели, бидејќи само така може да се умножат.

Почесто си поставувате цели и правите добар план за да ги постигнете. Важно е да ги планирате вашите трошоци и приходи. Исто така, не престанувајте да сонувате и не плашете се од вашите желби – посакувајте повеќе и подигнете ја скалата. Стабилноста не е за вас, постојаниот раст и развој се за вас.

Елемент вода – живејте полесно
Елементот на водата е вешто прилагодување на промените и остварување на соништата. Нивната моќ е што многу често нивните мисли се материјализираат во реалноста. За нив е важно да внимаваат на нивните зборови, желби и мисли.

Не ги сметајте парите за нешто валкано, а богатите луѓе за недостојни. Научете да размислувате за парите со почит. Сонувајте големи соништа.

Дозволете си повеќе отколку што можете да поднесете. Не плашете се да живеете над вашите можности барем понекогаш. Не жалете за парите потрошени на себе. Разгалете се!

Елемент на оган – троши, троши и троши
Огнот е елемент на активност и моќ. Дозволете си да потрошите пари. Штедењето и постојаното штедење во наредните денови само го успорува движењето на готовинскиот тек.

Ова не значи дека треба да се расфрлате, туку да живеете и да дозволите нормалниот проток на пари да циркулира. Парите во рацете на претставниците на овој елемент треба секогаш да бидат во движење. Со вас постои тесна врска помеѓу материјалната, финансиската страна и приватниот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *