Saturday, September 23

НОВ ЗЕМЈОTPEC ВО МАКЕДОНИЈА: Еве каде тpесеше и со каква јачина!

НОВ ЗЕMJOTOPEC: Еве каде тресеше и со каква јачина!

Уште еден земјотpec е регистриран и ова утро на територијата на Македонија. Трет кој е почувствуван во последните два дена.

Деталите за земјотpecoт во продолжение после рекламата.

Утрово е регистриран нов земjoтpec, овој пат во источниот дел од државата.

Земјотресот бил со интензитет од 2.9 степени според Европската макросеизмичка скала и е почувствуван Берово и околината.

Како што информира Еmsc-csem, земјотресот бил на 12 километри северозападно од Берово.

Земјотpecoт се случи во 7 часот и 34 минути со Рихтерова локална магнитуда ML2.9, а беше почувствуван од населението во Берово, Делчево и околината.

Епицентарот беше на длабочина од 2 километри.

Да потсетиме, Земјотpec со интензитет од три степени според Европската макросеизмичка скала вчера беше почувствуван изутрината во Охрид и околината.

Како што информира Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, земјотpecoт бил на 98 километри југозападно од Скопје во епицентралното подрачје Охрид.

Според податоците со кои располага опсерваторијата, земјотpecoт се случил во 9 часот и 4 минути со Рихтерова локална магнитуда ML2.1 и интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.

A беше почувствуван од населението во Охрид и околината, соопшти Сеизмолошка опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *