Saturday, September 23

Новинарката Мирослава повторно објави и ги Ш0KИPAШЕ сите: Опис и попис во Корчагин – Професорка која на сред час на своите ученици им кажува да yмpaт и уште неколку слични примери

Новинарката Мирослава повторно објави и ги Ш0KИPAШЕ сите: Опис и попис во Корчагин – Професорка која на сред час на своите ученици им кажува да yмpaт и уште неколку слични примери.

Денеска, познатата новинарка Мирослава Симоновска во неколку наврати сподели објави на нејзиниот фб профил за немилиот настан за малололетникот кој си го одзеде животот и ја шokkираше јавноста.

Таа во своите објави споделува непознати детали за јавноста за тоа што се случува во СУГС ,,Раде Јовчевски – Корчагин”, за однесувањето на децата, професорите, за причината за caмоybиството на момчето итн.

Таа на својот фб профил предмалку објави:

Опис и попис во Корчагин:
1. Дотична госпоѓа, иако многу фина на прв поглед, знае да биде многу незгодна особено додека не дознае кои родители се ,,поимаштливи”. Кога испрашува секогаш го користи таканареченото меѓу учениците ,,столче на срамот”.

Оди по дневник и секое дете го тегне на сред училница, го седнува на столче и почнува да го испрашува додека сите други гледаат.

Му остава буквално една секунда да почне да зборува, инаку го прекинува во мислење и му кажува дека не знае и почнува вреѓањето како може јазик што го зборува цел свет да не го знаеш. И ред други работи ќе ти изнакаже и божем изнервирана ќе ти стави кец.

Сето тоа е од причини што си организира елитни екскурзии по Европа и учениците знаејќи каква е, без никој да ги тера, уплаќаат да одат на екскурзија. Ем ќе се прошетаат, ем ќе се спасат од малтpeeтирање.

Истата таа на екскурзии ветува дека нема да имаат проблем и кај другите професори велејќи им ,,не се секирај само кажи и на тичр и тичр ќе среди”.

2. Професорка која на сред час на своите ученици им кажува да умppaт. Читала прашања од тестови што ќе ги дала и земале децата да ги запишуваат. Ги приметила и почнала да урла и епилогот бил ,,епа yмpeте не ви ги кажувам прашањата.

Истата таа генерациски вреѓа, кажувајќи им на учениците дека за неа се ,,како вечерно школо во Димитар Влахов”. За цели класови се има обраќано дека се глупи како да доаѓаат од Сопиште.

Фаворизирање на максимум 20 ученици од цела генерација од 250.

3. Професорка која има обичај, секоја година, секоја генерација, поединечно секој посебно без исклучок да го прашува каде и што работат неговите. Истата ги има ставовите:

Гpев е да се посвојува дете, гpeв е да си во брак а да немаш деца, секој што стапил во брак треба да има минимум 2 деца. Гej браковите се гpeв. Aтеизмот е гprв.

4. Професорка која ,,на зезанција” им раскажува на учениците дека друга професорка им ставила единици на цел клас и некој ученик застанал на прозор од училницата и и рекол на професорката дека ако не поправи ќе скокне. И се собрале сите да го убедуваат дека ќе поправи.

Ќе се пронајдете, аристократки!

Потоа следуваше друга објава од нејзиниот инбокс:

Претходна нејзина објава:

Според тврдењата на новинарката Мирослава Симоновска, 17 годишникот бил исмеван од соучениците за возраста на неговите родители, финансиската состојба, а исто така споменува и проштална порака во која тој напишал дека се надева дека сега неговите соученици ќе бидат среќни што го нема.

Статусот ви го пренесуваме во целост:

Стоки едни, му викале на детето дека мајка му и татко му пошто се стари, дека му биле ко баба и дедо, плус дека бил сиромашен му се закатанчиле буџетарите и плус му се издрале у школо дека не ги вратил книгите од лани.

И плус на тоа, прошталната порака пишал дека се надева оти децата сеа ќе се среќни шо го нема. Нема да ви помине бyлингов и криењево, сеа со сигурност знам!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *