Tuesday, May 30

НИКОГАШ ПОЛЕСНО: Откажете се од пушењето со 1 ЕДНОСТАВНА ВЕЖБА- Ова НИКОГАШ не ви паднало на памет

НИКОГАШ ПОЛЕСНО: Откажете се од пушењето со 1 ЕДНОСТАВНА ВЕЖБА- Ова НИКОГАШ не ви паднало на памет.

Вежбите за дишење помагаат правилно да се развијат и тренираат респираторните органи. Може да помогне и кога станува збор за чистење на телото од штетните ефекти на пушењето.

По оваа вежба, желбата наскоро целосно ќе исчезне.

Кога ќе почувствувате силен нагон за пушење, излезете надвор на свеж воздух. Не правете ништо, само исправете го грбот и опуштете се. Вдишете длабоко и задржете го здивот најмалку 5 секунди и дишете полека.

Направете ја оваа вежба 10 пати по ред. По неколку наврати, може да почувствувате мала вртоглавица поради заситеноста со кислород во мозокот.

Главната цел на оваа вежба е да се направи желбата да исчезне полека, но сигурно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *