Wednesday, October 4

Не можам да верувам што прави девојката покрај жив дечко покрај неа: Сцена од кафич го подели Балканот! Тоа се вашите МАЧО мажи- Настана xaoc!

Не можам да верувам што прави девојката покрај жив дечко покрај неа: Сцена од кафич го подели Балканот! Тоа се вашите МАЧО мажи- Настана xaoc!

Содржината следува после рекламата.

Што вие мислите за оваа ситуација?

Кој треба да ја плати сметката во кафуле или ресторан – маж или жена – е вечна тема меѓу населението, а ја коментираа дури и бројни експерти.

Експертот за врски Јана Хокинг претходно го кажа своето мислење за тоа – мажот треба да биде тој што ќе ја плати сметката на првиот состанок, освен во еден случај, пишува Мондо.

Една таква ситуација, на која сведочеше твитерџија, предизвика уште една во низата полемики на оваа тема.

Имено, како што вели, седел во кафуле и видел дека една девојка плаќа пијачка, иако седела со своето момче, поради што тој се згрозил.

„Значи, во кафулето, на масата до мене, до живиот дечко, девојка вади пари за да плати. Не можам да го гледам“, пишува во твитот.

Се разбира, тоа беше доволно да доведе до понатамошна дискусија. Додека едни сметаат дека девојките треба да плаќаат за пијалоци, други се огорчени од овој факт.

„Брука“, „Подобро ќе беше да му дадеше пари под маса за да плати“, „Зошто е срамота девојка да плати?“, „Зошто е брука, имаш 13 години, стари?“, „Срамота е да плаќа жена“, „Што не е? Можеби имаат заеднички буџет“, „Да раѓаме женски деца, поисплатливи се“, „Можеби му е сестра“, напишаа луѓето.

“Никогаш не сум платил пијачка на маж. Не затоа што не сакав, туку не ми дозволија. Те разбирам”, “Не гледам ништо спорно се додека не ја праша за пари на заем“, „Можеби се венчани, а таа управува со буџетот“, „Балкан, земја на претепаните мачоси“, „Мојата земја е демократија, гледаме само кој се јавува и кој има повеќе пари во тој момент“, „Можеби се пријатели, зошто вакво размислување, какво не е важно кој плаќа“, се вели во коментарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *