Friday, December 8

НА ЛОШИТЕ ВЕСТИ ИМ НЕМА КРАЈ: Се случи уште една голема тpaгедиja – 12 годишно девојче се yдави во езерото кај електраната во Костолац

НА ЛОШИТЕ ВЕСТИ ИМ НЕМА КРАЈ: Се случи уште една голема тpaгедиja – 12 годишно девојче се yдави во езерото кај електраната во Костолац

Најнови вести од Македонија и светот. Текстот следува после рекламата

Во српската општина Костолац во езерото кај електранатасе удавило 12-годишно девојче од селото Дрмно.

Како што пишува ТПК Њуз, девојчето вчера попладне, околу 15 часот и 15 минути до езерото дошло со својот вујко, кој бил пијан.

Настраданото девојче била непливачка, па се наоѓала во плитко, но во еден момент го изгубила тлото под нозете и потонала.

– Инаку, дното на езерото е нерамномерно и во него има вирови, пишуваат српските медиуми.

Нуркачки тимови го пребаруваат езерото за да го пронајдат телото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *