Thursday, October 5

НАЈНОВО: Најавени се мерки за производителите на леб, масло и останати основни прехранбени производи

НАЈНОВО: Бектеши најави мерки за производителите на леб, масло и останати основни прехранбени производи.

Текстот продолжува после рекламата.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска соопшти дека веќе е подготвена мерка за производителите на основните прехранбени производи, а нејзината операционализација треба да почне од 1 декември.

Како што истакна Бектеши, одговорајќи на прес-конференција во Владата, во соработка со Министерството за финансии се креираат мерки и за малите компании кои се на слободниот пазар.

Со министерот Бесими креираме мерки и за малите компании кои се на слобдниот пазар.

За производителите на освните продукти, како леб и масло за јадење, Министерството за економија само што подготви мерка која треба да се операционализира од 1 декември, напомена Бектеши.

Тој уште еднаш објасни дека целта е да се намали цената на инптутите за основните производи, за да се спречи нивно поскапување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *