Sunday, December 3

НАЈНОВА ВЕСТ: Прилично силен земјотрес ја стресе Албанија!

НАЈНОВА ВЕСТ: Прилично силен земјотрес ја стресе Албанија!

Работава не е на добро. Земјотрес почувствуван и во соседна Албанија и тоа прилично силен.

Деталите во продолжение после рекламата.

Најмалку 11.000 луѓе загинаа во разорната серија земјотреси што ги погодија Турција и Сирија.

Епицентрите на нападот се делови од азиската територија каде што речиси и да нема странски државјани и кои се претежно населени со Курди и локалното население.

Сепак, тресењето на земјата го почувствува цела Турција, вклучително и делови како Анталија, каде што живеат голем број граѓани од нашето подрачје, но деновиве земјотреси беа почувствувани и во земји на Балканот како Грција, Србија, Бугарија.

Предмалку прилично силен земјотрес е почувствуван и во Албанија.

Силината на ударот бил 3,9 степени според рихтер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *