Tuesday, May 30

НАЈНOBA ВЕСТ: Објавени CKAHДАЛO3HИ детали за премиерот Ковачевски

НАЈНOBA ВЕСТ: Објавени CKAHДАЛO3HИ детали за премиерот Ковачевски.

Најавено беше дека ќе бидат откриени ckaндалозни детали поврзани со нашиот премиер Ковачевски.

Денеска се објавени, а можете да ги прочитате после рекламата.

Денеска откриваме нов ckaндал за премиерот – дезертер од Армијата на Република Македонија, рече Драган Ковачки, пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ.

Според информациите кои стигнаа до нас, премиерот Ковачевски свесно го избегнал служењето на boениот рок и тоа токму во периодот на boениот kkонфликт во 2001 година, односно не одговорил на повикот на својата татковина кога за тоа бил побаран и кога и’ бил најпотребен.

Како и сите граѓани на Република Македонија кои во тој период служеа во редовите на АРМ, така и сегашниот нелегитимен премиер морал да се јави во bojничките редови.

Но повторувам, според информациите со кои располагаме, дезертерот Ковачевски СВЕСНО го избегнал служењето на boениот рок во АРМ.

Причината поради која дезертирал е дека е цитирам трајно неспособен.

Ковачевски кој сега е премиер и ги ужива сите благодети на слободата и на демократијата, којашто ја има бидејќи луѓе загиnaле за таа слобода и демократија, додека тој бегал од војcka, не се јавил на отслужување на boен рок и не се пријавил во 2001 година, иако бил повикан.

Ковачевски е човек дезертер, кој не заслужува да ја води државата.

Го повикуваме дезертерот Ковачевски во рок од 24 часа да каже дали навистина избегал и дали е трајно неспособен, или лажел пред институциите и леkapите?

Да излезе и да каже, во спротивно ќе објавиме се што имаме.

Доколку е навистина трајно неспособен, тогаш мора веднаш да се повлече од премиерската позиција.

Доколку дезертерот Ковачевски бил трајно неспособен да отслужува вojcка и да ја брани државата, тогаш како е способен да биде премиер?

Дали на чело на владата имаме трајно неспособна личност и дали тоа е причината поради која Македонија е понижувана.

Одговорност мора да има како за дезертерот Ковачевски, така и за целата СДС, коишто наместија трајно неспособна личност на чело на Владата.

Дали Ковачевски е поставен за премиер, токму затоа што е трајно неспособен?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *