Saturday, September 23

Најкраткиот совет на милијардер за сите што сакаат успех!

Најкраткиот совет на милијардер за сите што сакаат успех!

Големата разлика помеѓу успешните и неуспешните луѓе е во тоа што успешните луѓе прават се што неуспешните луѓе не сакаат, објаснува милијардерот и претприемач Џон Пол Дежорија.

Своето богатство го стекнал како еден од основачите на компанијата за производи за коса Пол Мичел, но на 16-годишна возраст работел чудни работи во продавница за хемиско чистење.

Поставуваше закачалки, миеше подови и го правеше тоа за 1,25 долари на час.

„Еден ден, шефот, кој беше многу строг, дојде и ми рече дека сака да разговара со мене. На почетокот тоа не ми звучеше како што треба.

Ми кажа како работел до доцна претходниот ден, и како во еден момент забележал дека нема прашина под тепихот, ниту зад мебелот“, вели Дежорија.

„Никогаш не замислував дека некој може толку добро да си ја заврши работата кога никој не гледа, ми рече газдата. Ќе добиете покачување од 25 центи! “, се присетува овој милијардер.

Од она што го научил како 16-годишен, ДеЏорија верува дека успехот не е во тоа колку пари имаш или на која позиција се наоѓаш.

„Успехот е колку добро си ја вршиш работата кога никој не гледа“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *