Friday, December 1

Нашите баби се колнеа во овој стар обичај: Привлечете ПАРИ во куќата, потребни ви се 3 работи

Нашите баби се колнеа во овој стар обичај: Привлечете ПАРИ во куќата, потребни ви се 3 работи.

Пробајте, не чини ништо.

Нашите постари обрнуваа внимание на многу обичаи за да решат многу животни ситуации и да умножат добри можности во куќата. Еден таков обичај е поврзан со собирање богатство.

За многумина ова народно верување денес ќе звучи глупаво, но со голема причина се практикувало во античко време.

Потребни ви се две или три метални монети и шејкер за сол, сад во кој чувате сол, кујнска сол или морска сол, не е важно.

Според народното верување, ако чувате метални монети во сад со сол, парите во вашата куќа ќе се намножат.

Монетите, а точките не се важни, исчистете ги со благ детергент и ставете ги во долниот дел од шејкерот за сол, а потоа истурете сол одозгора.

Бабите велат, колку зрна сол – толку пари во куќата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *