Friday, June 2

Нахранете си го мажот дома, па не се плашете дека ќе јаде кај ДРУГА – КАКО ДА ГО ОДРЖИТЕ БРАКОТ „СИТ“

Нахранете си го мажот дома, па не се плашете дека ќе јаде кај ДРУГА – КАКО ДА ГО ОДРЖИТЕ БРАКОТ „СИТ“.

Доколку сакате да бидете во среќна љубовна врска, не е доволно да очекувате верност од партнерот, а не да ја заслужите.

Точно, во секоја врска и брак, верноста е основната алка која ја одржува врската во живот, покрај љубовта и почитта.

Но, никој не сака да биде верен на личност која не сака да се труди, да се приспособува и да подарува љубов и внимание.

Никој не сака да биде верен на личност која нема интерес за живот или брак.

Многу жени се мажат, се претвораат во стари тетки, избегнуваат романса, избегнуваат да се дотеруваат и излегуваат, а потоа се изненадени што друга жена ќе го привлече вниманието на нивниот маж.

Само затоа што сте се омажиле не значи дека мажот е осуден на вас без разлика на се.

Напротив, денес разводите стануваат се понормални и општоприфатени. А луѓето сè полесно ќе одлучат да се разведат и да се разделат од луѓето со кои веќе немаат ништо заедничко во животот.

Нахранете го вашиот маж во вашата куќа за да не се грижите дали тој сака да јаде кај некоја друга.

Бракот мора да биде исполнет, исто како и луѓето. За да го направите тоа, треба да работите на себе и на вашата врска.

Не барајте изговори и оправдувања зошто се чувствувате лошо или зошто сте фpycтрирани секој ден – Сите луѓе се борат со своите обврски и проблеми, можете и вие, и тоа без драма.

Не барајте изговори зошто сте го запоставиле физичкиот изглед, сето тоа може убаво да се одржи доколку не сте премногу мрзеливи.

Жената мора да се држи до себе, и не само заради мажот, туку пред се заради себе. Не ги вадете вашите фpycтрации на мажoт. Не го занемарувајте вашиот изглед.

Не се однесувајте како стари тетки кои само седат дома и јадат, искористете го животот додека сте уште во цутот. Сакај се себеси, сакај го својот човек.

Научете да го контролирате вашиот гнев и да го насочите во друга насока од вашиот сопруг. Не го одвраќајте од вас, му треба љубов, нежност и поддршка од жена.

Вие одлучувате дали сакате да му го дадете и да го задржите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *