Sunday, December 3

Момчето преживело каснување од најотровната змија: Жив сум благодарение на Бога

Момче од Австралија преживеа каснување од една од најотровните змии во светот. Тој вели дека е жив затоа што му се молел на Бога.

Кога ќе помислите на Австралија, на памет ви доаѓаат отровни животни како крокодили, ајкули, пајаци, змии и други.

Северната кафена змија може да убие само со еден залак.

Австралија е дом на една од најотровните змии, северната кафена змија, која може да ве yбие само со еден залак. Но, во неверојатен пресврт на настаните, 6-годишно момче од Австралија преживеало и покрај тоа што во рок од осум дена двапати било каснато од змија.

Џоел Канинг, како и другите деца на негова возраст, си играл надвор на сонце, но неговата игра била прекината од каснување од отровна змија. Северната кафеава змија главно не е агресивна, но е многу отровна.

Иако бил каснат од отровна змија, Џоел се однесувал многу чудно кога влетал во куќата и извикал: „Нема да одам“.

Дома ја прашал мајка си дали каснувањето од отровна змија значи дека човек ќе оди во рајот. Пипа Канинг, неговата мајка, одговорила да, а тој потоа паднал на земја. Тогаш сфатила дека тој зборува за себе и го однела во болница.

Таа се запрепастила кога го слушнала тешкото дишење на нејзиниот син и направила CPR пред да може да го стави во автомобилот. Го однела во болница каде момчето по земањето лекови закрепнало.

Момчето вели дека преживеало бидејќи му се молел на Бога.

Но, по само една недела, повторно бил каснат од истата змија на истото место како порано. Неговата мајка рече дека тој не можел да се движи или да зборува, но знаела дека Џоел ќе преживее затоа што му се молел на Бога.

Подоцна, Џоел рекол дека знаел дека ќе преживее затоа што преживеал претходно и затоа што му се молел на Бога и знаел дека Бог ќе го излечи.

Мирот што го покажа ова момче во ваква тешка ситуација е нешто кон кое треба да се стремиме сите, знаејќи дека Исус е постојано со нас, дека ги слуша нашите молитви и одговара на нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *