Friday, December 1

МНОГУ УБАВА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ: Еве кога почнува – познато од кога почнува исплатата на августовските пензии

МНОГУ УБАВА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ: Еве кога почнува – од 30 август почнува исплатата на августовските пензии.

Сите детали околу ова прочитајте ги после рекламата.

Од 30 август ќе почне исплатата на августовските пензии.

Исплатата ќе се врши во четири групи до 2 септември.

Владата на денешната седница им препорача на банките преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензиите за пензионерите кои не користат картички, во четири групи почнувајќи од вторник, 30 август.

Пензиите до 11 илјади денари ќе се исплаќаат на 30 август, пензиите до 14 илјади денари на 31 август, пензиите до 18 илјади денари на 1 септември, а исплатата на пензиите над 18 илјади денари ќе се врши на 2 септември.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *