Saturday, September 23

Министерството за здравство во Грција забрани влез во морето на 12 плажи поради опасност по здравјето на луѓето

Министерството за здравство во Грција забрани влез во морето на 12 плажи поради опасност по здравјето на луѓето.

Грчкото министерство за здравство забрани влез во морето на 12 плажи во регионот на Атика.

Кога го истражувале квалитетот на морската вода во областа, властите откриле дека има области со сериозно загадување на водата, што е опасно по здравјето на луѓето. По овој основ, министерството за здравство изрече забрана за влез и капење во море на опасни места.

Во регионот на Атика, капењето е забрането на плажа во близина на сите пристаништа и места каде што може да се поправаат пловните објекти.

Во морето не смее да се влегува по целата должина од пристаништето Пиреја до Перама, како и по целата внатрешна должина на пристаништето Рафина. Забраната се однесува на вкупно 12 локации. Поставени се знаци кои укажуваат на причината за ограничувањето.

Иако има парична казна за прекршителите, локалните власти не очекуваат дека луѓето нема да послушаат бидејќи тоа е поврзано со нивното здравје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *