Wednesday, October 4

МАЈКАТА НА У6ИEЦOT: Без душа сум, трпеше притисок четири – пет години, но ништо не навестуваше на ова, подобро е што го нема

МАЈКАТА НА УБИEЦOT: Без душа сум, трпеше притисок четири – пет години, но ништо не навестуваше на ова, подобро е што го нема.

Мајката на човекот кој одзеде 10 животи во Црна Гора и ја зави целата држава во црно даде изјава за медиумите.

Два дена по масaaрот во Црна Гора, Светлана Бориловиќ, мајката на Вук Бориловиќ, жителот на Цетиње кој oдзеде десетмина сограѓани не може да поверува дека нејзиниот син во караавиот пир убил 10 луѓе, меѓу кои и две децаа на своите станари, а на крајот и самиот паднал од кy ршум.

Во изјава за српски „Телеграф“ скршена од болка, таа посочува дека е подобро е тој повеќе да го нема кога веќе направил злодee ла.

Таа изјави дека Вук имал прекин во филмот и дека направил се несвесен за страшнитee последици.

Жената во солзи вели дека ништо не навестувало тагедијаа и дека нејзиниот син е подготвен да уб иее дури и еден маж, а камоли десетици возрасни сограѓани и две момчиња, негови станари, кои брутално ги застр елал.

„Без душа сум и не знам дали ќе ја преживеам оваа голгота. Како може ова од моето дете да ми се случи, цел град и држава да го зацрнам?! Зошто, синко, постојано се прашувам, а одговорот никогаш нема да го добијам“ – вели Светлана.

Додава дека Вук не бил проблематичен, дека бил мирен човек кој изгледа „пукнал“ поради малтретирањето на работа.

„Трпеше притисок четири-пет години, а работеше како шеф на обезбедувањето во Националниот парк Ловќен. Ќе признаам, забележав дека е понервозен во последно време, но не правеше проблем. Беше примерен и како татко на семејство и како сосед“ вели таа.

Едвај наоѓајќи зборови, Светлана нагласува дека нејзиниот син не бил во конфликт со ниту една од жртвите.

„Нашите станари Мартиновиќи се вселија пред само два месеци. Тој немал никаков конфликт со главата на тоа семејство, Милош. Мојот син не се тепаше со сопругата или со некој од семејството. Имаше хармоничен брак и прекрасни деца. Сите овие луѓе ги уби во момент на нервен слом, па трагедијата и маките се уште поголеми“ изјави Бориловиќ.

Монструмот од Цетиње, како што го нарекоа медиумите, масакрот го извршил додека, според некои информации, сопругата и децата биле на море (наводно во Херцег Нови), а никој од поширокото семејство не бил сведок како ја напушта куќата со оружје во своите раце.

„Бев на работа. Ме донесоа дома кога се беше готово и кога и тој беше мртов, дури подоцна дознав што се случило, проклета да бидам. Подобро е да го нема кога го изврши злосторството. Никој не може да знае како е мојата внатрешност со оваа болка, која ме направи несреќна“ – заклучила Светлана за српски „Телеграф“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *